Vigano Alapfokú Művészeti Iskola

 

Kedves Viganós Gyerekek és Szülők!

 

Mint bizonyára már mindenki értesült róla, hogy a koronavírus járványra való tekintettel a közoktatási intézmények bezárták kapuikat és digitális oktatásra állnak át, s így a képzés folytatódik, csak más formában.

Így tesz a Viganó Alapfokú Művészeti Iskola is, a közösségi próbák helyett, otthoni feladatkora épülő egyéni oktatási tananyagokra felépített digitális oktatásban folytatjuk az idei tanévet. Tesszük ezt azért, hogy a gyermekeknek a tanulói jogviszonya folyamatos legyen, az idei esztendőt sikeresen le tudjuk zárni, és hogy az otthoni létet egy kicsit színesebbé tegyük a gyerekeknek a tánc és ének által. A tananyag, elméleti és gyakorlati, otthon elvégezhető feladatokat, táncanyagokat fog tartalmazni, illeszkedve az eddigi tanévben megszerzett ismeretekhez, és bővítve azt. Fontos hangsúlyozni, hogy nem szükséges a gyerekeknek egymással fizikális kapcsolatot teremteni ahhoz, hogy táncanyag és az elmélet elsajátítható legyen, mindenki otthon egyedül tudja megtanulni a leadott tananyagot. Minden feladat a gyermekek művészeti iskolai napján fog megérkezni e-mail-en, ezért tisztelettel kérjük mindenkitől, hogy juttassák el a pedagógusnak a gyermek és a szülő e-mail címét is még a mai napon. A leadott anyagokban minden instrukció bele lesz foglalva az adott feladat elvégzéséhez.

Tudjuk, hogy ez egy teljesen új helyzet úgy a diákoknak, mint a pedagógusoknak is, de hisszük, hogy a tánc a zene és az ének szeretete át tudja hidalni és könnyebbé tudja tenni a mostani komoly helyzetet. Bízunk benne, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel mindenki komolyan és felelősséggel elvégzi az általunk kiküldött tananyagokat és közösen könnyebbé tehetjük mindennapokat. Az iskola vezetése és a pedagógusok természetes elérhetőek online, bármi kérdés merülne fel érdeklődjetek, igyekszünk minden felmerült kérdést és problémát a lehető leggyorsabban megválaszolni, megoldani.

 

Jászberény, 2020. március 16.                                                                                                                                            Köszönettel:

A Viganó AMI vezetősége és pedagógusai.

——————————————————————————————————————————————–

Viganó Alapfokú Művészeti Iskola

A Viganó Alapfokú Művészeti Iskola kiválóan minősített művészeti iskola, mely a Folklór Kulturális Közalapítvány fenntartásában működik, és az idén 47 éves Jászság Népi Együttes működtetésére hivatott és a művészeti iskola felvállalásával az utánpótlás-nevelés feltételeit biztosítja.

Intézmény 2001 szeptemberétől működik, mely szervezetileg összefogja az utánpótlás gyermek együtteseket, s az eddigi tevékenységet hivatott folytatni mindenkori hiteles néptánc-tudományos háttérrel. Az iskola tanulói heti 4 – 6 órában vesznek részt gyakorlati és elméleti órákon, ahol a magyar nyelvterület táncrendjeinek elsajátítása mellett folklórismeretet, kinetográfiát és tánctörténetet is tanulnak.

A tanulók felmenő rendszerű oktatásának megvalósulása az alapítás éve óta folyamatos. A Viganó Alapfokú Művészeti Iskola a Jászság fővárosában, Jászberényben kezdte meg működését 2001-ben és a 2002-től a Jászság különböző településein is beindította működését. A telephelyes rendszer lehetőséget nyújt arra, hogy még a kis településeken művészetoktatás eljusson az ott élők részére, biztosítja a környékbeli települések gyermekeinek is a magyar néptánc kultúra elsajátítását, megőrzését, ápolását.

Telephelyeink:

  • Jászladány
  • Jászdózsa
  • Tura
  • Jászkisér
  • Jászjákóhalma
  • Jászboldogháza
  • Jánoshida
  • Pusztamonostor
  • Szentmártonkáta
  • Jászalsószentgyörgy

Az oktatás előképző, alapfokú és továbbképző évfolyamokon egyaránt működik. Több tanulónk művészeti szakközépiskolában folytatja tanulmányait. A végzős osztályaink művészeti iskolai tanulmányaik befejezése után szinte valamennyien a Jászság Népi Együttes aktív táncosaiként táncolnak tovább.

Szűcsné Urbán Mária
Viganó Alapfokú Művészeti Iskola
Igazgatója